FAQ – Veelgestelde vragen over HandigeKasten

Welkom bij de veelgestelde vragen (FAQ) van Handigekasten.nl! We begrijpen dat je misschien vragen hebt over onze producten, diensten, en processen. Daarom hebben we deze handige FAQ-sectie samengesteld om je snel en gemakkelijk van antwoorden te voorzien. Of je nu meer wilt weten over onze installatieprocedures, maatwerkopties, of garantievoorwaarden, je vindt hier alle informatie die je nodig hebt. Mocht je vraag niet beantwoord worden, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We staan altijd klaar om je te helpen!

Waarom zijn jullie beter dan de concurrenten?

Onze kasten hebben een 2-laags poedercoating die het staal beschermt tegen kleine ongelukjes. De hoeken zijn in verstek gelast voor extra stevigheid, en we gebruiken dikke stalen profielen voor de hoogste kwaliteit. Onze eerste kast functioneert al 36 jaar.

Wij bieden 10 jaar garantie. Onze kasten staan inmiddels al bijna 40 jaar.

Kasten kunnen geannuleerd worden mits er geen maatwerk is geproduceerd. Neem altijd contact met ons op bij klachten of problemen, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Sinds de overname door Weij BV hanteren we het beleid ‘Jij Blij Weij Blij’. We streven naar 100% klanttevredenheid. Neem altijd contact met ons op bij opmerkingen of problemen, dan bieden we een passende oplossing. Kasten kunnen geannuleerd worden, mits er geen maatwerk is geproduceerd.

Wat is de hoogte van een kast-in-kast?

De maximale hoogte van onze inzetkast is 200 cm. Bij een kozijn hoger dan 200 cm plaatsen wij een nieuwe stalen bovenstijl. Bij een kozijn lager dan 197 cm moet het stalen frame aangepast worden, wat een meerprijs van €35,- met zich meebrengt.

Onze nieuwste kast wordt geleverd met één vaste legplank. Je kunt zelf kiezen hoeveel extra planken je erbij wilt hebben.

Ja, tegen een meerprijs van €10,- per plank kunnen wij deze mee leveren. Bij een plank komen ook standaard plankdragers.

Ja, tegen een meerprijs van €20,- kunnen wij de kastdiepte aanpassen in onze fabriek. De maximale diepte is 30 cm.

De kast is standaard wit. Kasten in andere kleuren zijn op aanvraag beschikbaar voor een meerprijs vanaf €200, afhankelijk van de gewenste kleur, structuur en afwerking.

  • De kast kan in totaal met 75 kg worden beladen.
  • De kast draait soepel op een kogeltaatslager, waardoor het lijkt alsof hij over de vloer zweeft.

De standaard diepte van de kast is 30 cm of 25 cm, afhankelijk van de breedte van het kozijn.

Hoe wordt de kast geïnstalleerd?

De kast wordt door de monteur geïnstalleerd. Een bovenstijl wordt gemonteerd op twee meter hoogte en een kogeltaatslager wordt vastgelijmd op de vloer. De monteur heeft ongeveer 15-20 minuten nodig, afhankelijk van eventuele maatwerk.

Wij lijmen de kast aan de vloer met speciale tape en schroeven het onderscharnier tegen de zijstijl. Dit vormt geen probleem bij vloerverwarming.

Nee, wij lijmen de kast aan de vloer met speciale tape en schroeven het onderscharnier tegen de zijstijl.

Houd de kast schoon met simpel kraanwater. Het spaanplaat is antibacterieel, dus schoonmaakmiddel is niet nodig. Zorg ervoor dat de kast grondig wordt drooggemaakt, want spaanplaat kan niet tegen langdurige blootstelling aan water.

De kast wordt bewust 1 cm achterover geplaatst zodat hij altijd goed sluit, er geen spullen uit kunnen vallen en omdat hij anders meegezogen kan worden in de vacuum als de deur open gedraaid wordt.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
  • U ontvangt een bevestiging en een geschatte levertijd na het plaatsen van uw bestelling. Voor updates kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

De standaard levertijd varieert tussen 1 en 7 weken. We plannen de levering op basis van binnenkomst en efficiëntie dus als we toevallig al een route bij jou in de buurt hebben staan nemen we je gelijk mee in de planning. Neem contact op en vermeld uw woonplaats voor een nauwkeurige levertijd.

We vragen altijd een aanbetaling van €40, te voldoen via bankoverschrijving, iDeal, creditcard, pin of contant. Bij levering betaalt u het restant gepast contant of per pin.

Levering en installatie zijn inbegrepen, behalve voor de Waddeneilanden.

Zijn er mogelijkheden voor maatwerk?

Jazeker, een lagere kast is mogelijk voor een meerprijs van €35. Aanpassingen vanwege obstakels achter de kast kosten tussen €25 en €50.

Ja, wij bieden een inmeetservice aan die je kunt aanvragen via e-mail. Als je enkel iemand nodig hebt om even mee te kijken kun je na het bestellen van een inmeeting via een link een afspraak maken voor een videocall. De uiteindelijke prijs passen we dan achteraf aan (de inmeetkosten worden eraf gehaald als het via de videocall is gelukt).

Onze website biedt een uitgebreide meetgids. Mocht je twijfelen, dan kun je gebruik maken van onze inmeetservice.

Ja, we kunnen de kast aanpassen zodat er ruimte is voor de trap. De aanpassing kost tussen de €20,- en €45,-. Stuur foto’s mee bij de bestelling.

De kast kan in de fabriek aangepast worden tegen een meerprijs tussen de €20,- en €45,-. Wij kijken graag mee aan de hand van foto’s.

Zijn er demonstraties of showrooms beschikbaar?

Ja, we staan op de Huishoudbeurs in 2025. Daarnaast zijn er al 35.000 kasten geplaatst in heel Nederland. Misschien heeft uw buurman er een. U bent ook welkom in onze werkplaats om de kasten te bekijken.

Mocht uw kast beschadigd aankomen, neem dan direct contact met ons op. Wij zorgen voor een passende oplossing, zoals reparatie of vervanging.

Geen haast, wel interesse?

Schrijf je in voor de burendeal! Hoe meer mensen uit jouw buurt een kast willen, hoe meer korting je krijgt. Tot wel 10%! 

Vul je postcode in zodat we kunnen laten weten wanneer er een deal bij jou in de buurt loopt!