Waar kunnen we je mee helpen?

Martin is het brein achter ons innovatieve kastsysteem. Hij heeft 35 jaar geleden het systeem bedacht en beantwoordt graag al je vragen.

Handigekasten.nl

Kroonstraat 33

4879 AV Etten-Leur

Stuur ons een bericht

Heb je vragen over onze kasten of wil je meer informatie over onze werkwijze? Heb je een interessante opbergkwestie voor ons? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee en helpen bij het zoeken of maken van een praktische oplossing.

  Wil je snel antwoord op je vraag? Bekijk hier of jouw vraag er bij staat. Staat je vraag er niet bij? Stuur ons een e-mail.

  Hoeveel planken zitten er in een inzetkast?

  Een inzetkast wordt standaard, zonder meerkosten, geleverd met 6 legplanken. Bij een rechtsdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 28cm, 23cm, 37cm, 26,5cm, 29cm, 37cm. Bij een linksdraaiende kast worden de planken van boven naar beneden gemonteerd met de volgende tussenruimtes: 37cm, 29cm, 26,5cm, 37cm, 23cm, 28cm.

  Hoe wordt de inzetkast geïnstalleerd?

  De inzetkast wordt door de monteur ter plekke geïnstalleerd. Op twee meter hoogte wordt een bovenstijl gemonteerd en op de vloer komt een kogeltaatslager welke vast wordt gelijmd. Hiertussen wordt de inzetkast geplaatst. De monteur is hier ongeveer 15-20 minuten mee bezig tenzij er nog enig maatwerk moet plaatsvinden. Bijvoorbeeld als de trap in de weg zit, in de meeste gevallen kan dit ter plaatse. De monteur heeft hiervoor alle benodigde materialen bij zich.

  Hoeveel gewicht kan er in de kast

  De kast kan maximaal 75 kg dragen

  Hoe zwaar is de inzetkast

  De kast weegt in totaal ongeveer 40kg. Dit is het stalen frame inclusief kast & planken. Het scharniermechanisme is echter zodanig ontworpen dat het nauwelijks moeite kost om de kast te openen of sluiten. Dit kan zelfs met uw pink!

  Wat is de diepte van een inzetkast?

  De diepte van de inzetkast is afhankelijk van uw kozijnbreedte. Bij een kozijnbreedte van 71 cm of smaller hoort een diepte van 25 cm. Is uw kozijn 76 cm of breder dan is de kast 30 cm diep. De kastdiepte aanpassen is mogelijk, dit geeft een meerprijs van € 20,-.

  Kan ik meerdere kasten tegelijk bestellen?

  Jazeker!